Kulinarne nowości w Restauracji Wave i Rotunda Cafe

Zdrowo, smacznie, różnorodnie i przede wszystkim regionalnie - takie jest nowe, jesienno - zimowe menu restauracji Wave w Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa. Tworząc je, Szef Kuchni Kristian Szidel kierował się troską o zdrowy tryb życia gości restauracji.

Przy kreowaniu dań ciężkie i tłuste sosy na bazie śmietany zastąpiono zdrową oliwą z oliwek, a pszenny makaron, makaronem z mąki żytniej i gryczanej. W jesienno – zimowej karcie menu goście znajdą dania z produktów sezonowych, regionalnych oraz polskich, takich jak dereń, grzyby, żurawina, czy dzika róża. Nie zabraknie ryb bałtyckich, dziczyzny, gęsiny oraz bażanta.

Warto też poznać słodkie oblicze hotelowej gastronomii. Desery stworzone przez Szefa Cukierni Andrzeja Frelaka to cukiernicze dzieła sztuki, które są idealnym dopełnieniem każdej wizyty w hotelu. W karcie menu goście odnajdą jasne informacje na temat kaloryczności dań oraz oznaczenia zgodne z programem Color Your Plate ™, które pomagają gościom wybrać dania najbardziej odpowiadające ich diecie.

Hotelowa Rotunda Cafe kusi już  świątecznym klimatem. Menu dostępne w kawiarni zostało delikatnie zmienione, tak by goście znaleźli coś rozgrzewającego, słodkiego i pożywnego w te mroźne i krótkie dni. Szef cukierni przygotował wyśmienite, świąteczne desery i ciasta, które dostępne są również na zamówienie. Niezapomnianą kaskadą smaków charakteryzuje się m.in tort makowy oraz piernik z bakaliami. Warto się skusić.

39
12/2013

Eliza Falba – Komorowska. Adwokat. Szczęśliwa mama i żona. Mieszka i pracuje w Sopocie.