Kaszubska tradycja w nowym wydaniu

Biôłi trus kaszubska restauracja nad jeziorem


prestiz

Zimne nóżki z marynowanymi grzybami 

 

Składniki:

wywar:

nóżki wieprzowe, golonka wieprzowa, marchew, seler , por, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, woda, sól / pieprz 

 

galaretka:

żelatyna, seler, marchew 

 

Przygotowanie:

Wykrawamy marchewkę i seler w małe crudite wycinaczką do jabłek, następnie blanszujemy. Układamy w formy najpierw warzywa , później mięso i zalewamy wywarem z żelatyną.

Na gotowych zimnych nóżkach układamy marynowane grzyby: borowika, kurki i boczniaka królewskiego w occie. Podajemy z majonezem pieprzowym lub/i aromatyzowanym octem. 

 

109
10/2019

W zestawieniu pokazującym wartość przekazów telewizyjnych za ostatnią edycję The Volvo Ocean Race wyprzedziliśmy takie żeglarskie potęgi jak Australia, Dania, Portugalia, Nowa Zelandia, Francja, Włochy czy Niemcy!