Dzik i lody cebulowe

Lody cebulowe, czy chłodnik z awokado – to niektóre pozycje z czterodaniowej kolacji degustacyjnej na którą zaprosiła gdyńska Willa Lubicz.


prestiz

Do wyboru były m.in. kurczak kukurydziany z młodą marchewką, humusem i palonym porem oraz dorsz na bobie i groszku cukrowym z sosem rabarbarowym. Można było także spróbować podpalanych żeberek z dzika marynowanych w miodzie. Ciekawą propozycję stanowiły lody cebulowe z karmelem i pistacjami. 

Kolacja była premierą wiosenno – letniego menu, które układał szef kuchni Michał Golla Żywolewski. Wśród gości pojawili się dziennikarze, blogerzy, osoby związane z gastronomią. 

Willa Lubicz to kameralny hotel, położony Orłowie, blisko plaży. Willę zbudował w latach 30. Władysław Zaleski, kpt żeglugi wielkiej, a obecni właściciele starają się odtwarzać klimat tamtych lat. 

105
06/2019