Prestiż patronuje

Kolacja trójmiejskich Szefów Kuchni “4 razy Smaczniej”

Miejsce: Biały Królik Restaurant
(godz. 18:00) piątek, 20 Kwiecień 2018

Cykl “4 razy Smaczniej” to wspólna inicjatywa Szefów Kuchni na co dzień pracujących w różnych restauracjach Sztuczce, Mercato, Eliksirze oraz Białym Króliku: Rafała Wałęsy, Pawła Stawickiego, Pawła Wątora i Marcina Popielarza. Tym razem na zaproszenie Marcina Popielarza w charakterze Gościa Specjalnego dołączy do nich Bartek Szymczak z restauracji Rozbrat 20 z Warszawy.

Każda edycja tego wydarzenia to prawdziwa kulinarna uczta, dostarczająca niesamowitych wrażeń smakowych. A wszystko to dzięki degustacyjnej formule rozbudowanego menu, w którym każdy Szef ma swoje wyraźne miejsce, przygotowując własne propozycje kulinarne. Powstała wspólna kompozycja dań jest spójna, a zarazem bardzo twórcza, gdyż Szefowie inspirują się nawzajem i starają się pokazać od jak najlepszej strony. Obserwowanie ich "zmagań" to prawdziwa przyjemność, ponieważ zamiast rywalizacji, widzimy prawdziwą radość ze wspólnie spędzonego czasu, zabawę kuchnią i w kuchni, śmiech oraz niekwestionowane koleżeństwo. Efekt takiej mieszanki na pewno nas nie zawiedzie.

„W tym roku data 4 razy Smaczniej jest dla nas o tyle ważna, że praktycznie pokrywa się z kolejną naszą rocznicą. 21 kwietnia 2015 roku przypadł pierwszy dzień otwarcia restauracji Biały Królik – mówi Marcin Popielarz – nic więc dziwnego, że chcemy to wyjątkowo uczcić.”

Menu kolacji 20 kwietnia właśnie powstaje, znamy już natomiast jego stały koszt: 199 zł / os.  W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt z restauracją: restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30.