Najlepsze trójmiejskie restauracje, na stołach świeże składniki, kwiaty i serce lokalnych kucharzy wkładane w potrawy serwowane podczas RESTAURANT WEEK. Najbliższa edycja tego festiwalu kulinarnego potrwa od 1 do 10 kwietnia i obejmie 20 restauracji.
Poprzednia odsłona festiwalu zgromadziła przy stołach trójmiejskich restauracji miłośników dobrego jedzenia i wielbicieli wspólnego celebrowania kulinarnych doświadczeń. Szefowie kuchni wykazali się ogromną kreatywnością w tworzeniu dań inspirowanych tradycyjną kuchnią oraz lokalnymi smakami, z których słynie Pomorze. Tym razem tematem przewodnim Festiwalu najlepszych Restauracji jest hasło „Kwitnąca scena restauracyjna", pod którym kryje się zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat – mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwaga restauratorów i szefów kuchni. Przede wszystkim jednak oznacza ono ogromną liczbę nowych gości, którzy zdecydowali się na odwiedziny w restauracjach i regularne uczestnictwo w niesamowitym rozwoju polskiej sceny restauracyjnej. Im wszystkim dedykujemy wiosenną edycję Festiwalu.
Mieszkańcy Trójmiasta będą mieli okazję spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie ponizej codziennej ceny takiego menu. Wcześniejsze Rezerwacje stolików w najlepszych Restauracjach są już dostępne na stronie www.restaurantweek.pl
Obok spotkań z bliskimi przy stole, organizatorzy zapraszają do udziału w interesujących wydarzeniach towarzyszących, na które składać się będą warsztaty kulinarne, spotkania z restauratorami, wykłady, panele dyskusyjne, projekcje filmów, targi i wiele innych - szczegółowa lista już wkrótce!
Lista restauracji bioracych udział w RESTAURANT WEEK: