PORSCHE GOURMET TOUR

Wojciech Modest Amaro gotował dla klientów Porsche Centrum Sopot. Impreza z cyklu Porsche Gourmet Tour odbyła się w hotelu Hilton Gdańsk. Goście mieli okazję zapoznać się także z najnowszym modelem Porsche 911 GT3. 


Matylda Promień

Amaro to najsłynniejszy polski szef kuchni w Polsce, ambasador marki Porsche i właściciel Atelier Amaro, pierwszej polskiej restauracji uhonorowanej gwiazdką prestiżowego przewodnika Michelin. W formule Porsche Gourmet Tour miłośnicy smakowych doznań mogą poznać wyjątkowe interpretacje dań – potrawy reprezentujące najwyższy poziom smaku i jakości.

– Organizacja kolacji wspólnie z marką sportowych samochodów z Zuffenhausen pozwala dopełnić filozofię dostarczania niepowtarzalnych wrażeń,
a przyświecający nam wspólny cel daje możliwość kreowania doznań na najwyższym poziomie – powiedział Wojciech Modest Amaro.

Doznania na najwyższym poziomie gwarantuje też najnowsze Porsche 911 GT3. To torowa bestia dostosowana do warunków drogowych. Czterolitrowy silnik generuje 500 KM, 460 Nm maksymalnego momentu obrotowego i „rozkręca” się do prawie 9000 obr/min. Sprint do setki to zaledwie 3,4 sek. a prędkość maksymalna wynosi 318 km/h. Polski cennik otwiera kwota 788 960 zł.

82
07/2017

Sale koncertowe wypełnia po brzegi, mimo że jego muzyce daleko do mainstreamu.