Podążaj za białym królikiem

Anna i Martyna Górskie. Siostry. Anna ukończyła zarządzanie, Martyna jest psychologiem i dietetykiem. Co je łączy oprócz siostrzanej miłości? Biznes. Biznes absolutnie wyjątkowy i potwierdzi to niemal każdy, kto przekroczył progi Quadrille Conference & SPA. Bo to właśnie o tym miejscu mowa. Miejscu baśniowym, gdzie unosi się aura rodem z Alicji w Krainie Czarów, gdzie każdy dopracowany do perfekcji detal to wynik siostrzanej burzy mózgów i wyobraźni. 

Pięknie tu… Rzeczywiście czuję, jakbym przeniosła się w zupełnie inną rzeczywistość. 

Martyna Górska: Na takim efekcie właśnie nam zależało. Inspiracją do stworzenia Quadrille była oczywiście słynna powieść Lewisa Carolla, którą w dzieciństwie z siostrą czytałyśmy niemal codziennie. Te czary chciałyśmy przenieść do życia codziennego i sprawić by nasi goście czuli się wyjątkowo, aczkolwiek pierwotne projekty były zupełnie inne. Brakowało w nich wyjątkowości, czegoś spektakularnego. Dopiero, gdy zobaczyłyśmy efekty sesji zdjęciowej nawiązującej do Alicji w Krainie Czarów, która odbyła się w  Pałacu będącym wtedy jeszcze w ruinie, wiedziałyśmy, że to jest to! Zdecydowałyśmy, że każdy apartament będzie miał własny styl i charakter, tak aby każdy gość miał szansę podróżować razem z główną bohaterką powieści. 

Anna Górska: To obiekt butikowy, w którego tworzeniu inspirowały nas podróże po świecie. Stąd np. jeden apartament nawiązuje do stylu współczesnej Japonii, inny do kolorowych pałaców Marakeszu, a kolejne łączą w sobie m.in. wpływy prosto z Portugalii i Francji.

Ale Quadrille wyróżnia nie tylko design. Znajduje się tu również restauracja Biały Królik, która właśnie otrzymała wyróżnienie w przewodniku Gault&MIllau. 

Anna Górska: Jestem pasjonatką kulinariów i restauracja to mój absolutny konik. Smaki z różnych stron świata poznawałam podczas podróży, ale tutaj zależy mi, aby promować polską kuchnię z tradycjami. A są one bardzo bogate, polskie tradycje kulinarne to nie tylko pierogi, bigos i schabowy. Serwujemy przede wszystkim dania kuchni polskiej, ale tej nieco zapomnianej, którą znam z dzieciństwa. Opieramy się na regionalnych produktach i na wiedzy i kreatywności naszego szefa kuchni Marcina Popielarza, który już dzisiaj zaliczany jest do ścisłej czołówki najlepszych polskich szefów kuchni. Zachęcam do tego by skorzystać z naszej oferty świąteczno - noworocznej, zapraszam też na kolację wigilijną 24 grudnia, brunch 25 i 26 grudnia oraz kolację sylwestrową 31 grudnia i brunch noworoczny 1 stycznia. Będzie pysznie!

Co jeszcze czeka na gości Pałacu?

Martyna Górska: Przede wszystkim przyjazna atmosfera. Wiem, że to w hotelarstwie oklepany slogan, ale my staramy się stworzyć miejsce bez tzw. nadęcia, w którym każdy będzie czuł się swobodnie – jak w domu, a z drugiej strony wyjątkowo za sprawą usług, które oferujemy. Dla mnie i siostry to debiut w biznesie hotelarskim i oczywiście nauka, a spotkanie z każdym gościem to kolejne doświadczenie, ale też myślę, że w kontekście naszej idei i pomysłu na to miejsce, jest to atut. Wiele rzeczy robimy intuicyjnie, tak jak czujemy to w sercach. Piękne otoczenie gwarantuje spokój, wyjątkowe wnętrza inspirują, wykwintna kuchnia Białego Królika pobudza zmysły, zaś bogata oferta nowoczesnych zabiegów w Spa gwarantuje, że każdy wyjedzie z Quadrille odmieniony – zupełnie jak Alicja. 

Na koniec chciałam zapytać, jakie są wasze plany na święta Bożego Narodzenia?

Anna Górska: Święta to dla nas wyjątkowy czas i zawsze spędzamy je z rodziną. Raczej tradycyjnie. Pomagamy w kuchni, ubieramy razem ogromną choinkę pachnącą lasem. Jako, ze jesteśmy rodziną z tradycjami, zawsze kończymy wieczór wigilijny wspólną pasterką, a potem rodzinną „sprzeczką” przy grze w Scrabble. 

Martyna Górska: Chciałybyśmy tę samą rodzinną atmosferę przenieść do Pałacu, który będzie udekorowany tradycyjnie świątecznie, choć nie zabraknie też akcentów z Alicji. Chciałabym z okazji nadchodzących Świąt życzyć czytelnikom „Prestiżu” dużo zdrowia oraz magicznych chwil spędzonych w gronie najbliższych. Niech ten czas napełni państwa serca spokojem i radością. Życzymy sukcesów w każdej dziedzinie życia i zapraszam do celebrowania ich w Quadrille!

63
12/2015

Choć gra i tworzy już od dawna, wystąpił na niejednym koncercie, to tak naprawdę głośno zrobiło się o nim dopiero po tym jak wydał wspólnie ze Smolikiem płytę.