"Palić jest rzeczą ludzką, palić cygara - boską" - ten cytat nieznanego autora podkreśla wyjątkową otoczkę jaka towarzyszy cygarom i ich wielbicielom. Tą otoczkę możemy poczuć w restauracji Delmonico Cut Steakhouse, gdzie właśnie otwarto palarnię cygar. 

Cygaro jest produktem luksusowym określającym pewien sposób bycia, a nawet sposób na życie. To najstarszy produkt z liści tytoniu, więc przez setki lat powstał specyficzny rytuał palenia, dzięki czemu z tego niezwykłego zwitka liści możemy wyciągnąć całą magię.

– Chcemy, aby goście którzy lubią zapalić cygaro, mogli zrobić to w komfortowych warunkach. Podczas otwarcia nasi goście mieli okazje degustować cygara marki Davidoff, głównie z Dominikany. Dzięki nowo otwartej palarni będziemy mogli cyklicznie organizować degustacje cygar. Wyśmienity stek, dobry alkohol i cygaro to jedno z najlepszych połączeń jakie tylko można sobie wyobrazić – mówi Martyna Szkudlarek, manager Delmonico Cut Steakhouse.

Smak cygara trudno określić, bo uzależniony jest od wielu czynników. Można wręcz powiedzieć, że jest to kwestia bardzo subiektywna, uzależniona od wrażliwości palącego, jego nastroju, samopoczucia, a także zdolności rozpoznawania aromatów zawartych w cygarze.