Kronika Prestiżowa

Slow Food na molo

Max Radke
magazyn
  nr 7 (46). 
Lipiec 2014

Już po raz drugi na sopockim molo stanął najdłuższy stół w Europie, a na nim znalazły się najpyszniejsze potrawy dostępne w najlepszych restauracjach z całego Pomorza. Druga edycja imprezy Slow Food Festival - Sopot od kuchni, zorganizowana przez Slow Food Pomorze, Butik Kreatywny Niepytaj i Akademię Kulinarną Fumenti, przyciągnęła prawdziwe tłumy koneserów dobrej kuchni. Mogli oni skosztować także dań przygotowanych przez Mietka Szcześniaka, Reni Jusis, czy Jacka Karnowskiego.

Od lewej: Piotr Jakimiak, współwłaściciel Akademii Kulinarnej Fumenti, Maurycy Chodorowski, właściciel restauracji Toscana, Kamil Sadkowski, współwłaściciel Fumenti.

Joanna Ogórek, Fumenti

Od lewej: Krystian Szidel, szef kuchni hotelu Sheraton, Adam Woźniak, szef kuchni restauracji Mercato w hotelu Hilton.

Joanna Ogórek, Fumenti

Mieczysław Szcześniak.

Joanna Ogórek, Fumenti

Kuba Korczak, właściciel firmy Food for Friends.

Joanna Ogórek, Fumenti

Mateusz Trzeciak, współwłaściciel firmy thefood.pl.

Joanna Ogórek, Fumenti

Paweł Wątor, współwłaściciel firmy thefood.pl.

Joanna Ogórek, Fumenti

Jola Słoma i Mirek Trymbulak, Atelier Smaku.

Joanna Ogórek, Fumenti

Tomasz Strubiński, właściciel gospodarstwa Kaszubska Koza.

Joanna Ogórek, Fumenti

Iza Naczk, właścicielka pracowni cukierniczej Must Bake, ze swoją ekipą.

Joanna Ogórek, Fumenti

Tadeusz Dobrowolski, firma Koryb. 

Joanna Ogórek, Fumenti

Reni Jusis.

Karol Kacperski

Liliana Hresiukiewicz, restauracja Rucola Ekspresja Smaku.

Karol Kacperski

Wojtek Radtke, organizator Slow Food Festival.

Karol Kacperski