Już niedługo największe wydarzenie gastronomiczne w tej części Polski – Primavera Food Days !

W dniach 25-26 kwietnia odbędzie się Primavera Food Days - dwudniowy event gastronomiczny o wyjątkowej formule, która łączy ze sobą dwa prestiżowe konkursy kulinarne, przestrzeń wystawienniczą, strefę systemu Primalife oraz program warsztatowo – wykładowy. Z pewnością nie zabraknie ciekawych prelekcji, pokazów kulinarnych oraz kulinarnej gwiazdy – Roberta Sowy! Wstęp na Primavera Food Days jest bezpłatny.


26 Marzec 2019

Pierwszego dnia (25 kwietnia) odbędzie się II Turniej Kulinarny „Prima Zdrowie”, organizowany przez Primavera Jastrzębia Góra. Jest to konkurs skierowany do młodych adeptów sztuki kulinarnej z pomorskich szkół gastronomicznych. Turniej Kulinary ma na celu zmianę trendu kulinarnego w stronę zdrowia, oraz wyłonienie talentów, które w przyszłości będą reprezentowały zdrowe oblicze gastronomii promując ideę wellness cooking. Produktem głównym obowiązkowym będzie ryba morska. Organizatorowi zależy na propagowaniu kuchni z użyciem produktów lokalnych, świeżych i wpisujących się w trend zdrowej kuchni.

Dorsz Bałtycki oraz policzki z dorsza” - to temat i zadanie konkursowe uczestników XVI już edycji Pomorskich Potyczek Kulinarnych. Konkurs dla kucharzy profesjonalnych odbędzie się drugiego dnia (26 kwietnia) i jest jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Do Jastrzębiej Góry przyjadą profesjonalni kucharze z całe Polski, by przed jury złożonym z cenionych w środowisku gastronomicznym szefów kuchni, pokazać swoje kulinarne umiejętności. Uczestnicy konkursu będą mogli się ubiegać nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019. Organizatorem Pomorskich Potyczek Kulinarnych jest Dariusz Gwiazda, szef kuchni Primavera Jastrzębia Góra.

 

Harmonogram wykładów i warsztatów:

 

CZWARTEK, 25 KWIETNIA 2019

 

 

11:00 – 11:45

SALA PRIMALIFE - Ja w relacjach z innymi – jak budować dobre relacje? Prowadzący: Elżbieta Krzyżaniak

11:00 – 11:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak maksymalnie wykorzystać każdy metr powierzchni usługowej?

12:00 – 12:45

SALA PRIMALIFE - Twoje decyzje zakupowe. Prowadzący: Sandra Chrzanowska

12:00 – 12:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Przepis na #dobrykadr

13:00 – 13:45

SALA PRIMALIFE - Ekologiczne jedzenie – moda czy potrzeba? Prowadzący: Sandra Chrzanowska

13:00 – 13:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Współpraca z portalami gastronomicznymi- jak dotrzeć do jeszcze większej liczby konsumentów?

14:00 – 14:45

SALA PRIMALIFE - Skuteczna komunikacja – poznaj zasady i zacznij je stosować.

14:00 – 14:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zwiększyć zyski z sezonu?

15:00 – 15:45

SALA PRIMALIFE - Domowe kosmetyki- wykorzystaj to co dała nam natura.

15:00 – 15:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Obecność w sieci. Co napędza promocje w internecie?

 

 

PIĄTEK, 26 KWIETNIA 2019

 

 

11:00 – 11:45

SALA PRIMALIFE - Dieta Twojego dziecka – wyzwanie na które masz wpływ. Prowadzący: Sandra Chrzanowska

11:00 – 11:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Budowanie zespołu – jak sobie poradzić z ciągłą rotacją?

12:00 – 12:45

SALA PRIMALIFE - Lecznicza moc oddechu. Wdech i wydech, który działa.

12:00 – 12:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Trendy kulinarne 2019/2020.

13:00 – 13:45

SALA PRIMALIFE - Profilaktyka onkologiczna w diecie. Prowadzący: Magdalena Maciejewska- Cebulak

13:00 – 13:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jedyną stałą rzeczą w gastronomii są wpadki – fuck up edition.

14:00 – 14:45

SALA PRIMALIFE - Psychologia w budowaniu zdrowych nawyków.

14:00 – 14:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zmieniają się oczekiwania klientów w branży gastronomicznej?

15:00 – 15:45

SALA PRIMALIFE - Sprawdź skład kosmetyków, których używasz na co dzień i wyrzuć te które nie pasują do Twojej skóry!

15:00 – 15:45

SALA GASTRO PROFFESIONAL - Nowoczesna gastronomia = nowoczesny marketing.