APARTAMENT Z WIDOKIEM NA MOTŁAWĘ

Apartament z widokiem na stare miasto w Gdańsku ma powierzchnię 100 m2 i został zaprojektowany w stylu bardzo eleganckim i nowoczesnym. Szczególnie pięknie wygląda widok z okien nocą. Aby podkreślić wspaniały widok, w salonie została zaprojektowana czynna luneta stojąca w dużej witrynie okiennej i skierowana na pięknie podświetlone zabytkowe kamienice i ulice.

W przedpokoju znajduje się lustro wtopione w podwieszany sufit z mdf-u w czarnym połysku. Wokół lustra występuje gwiezdne niebo w postaci drobnych kryształków Swarovskiego. Praktycznym rozwiązaniem są również wkomponowane w ścianę duże szafy na odzież wierzchnią. W całym apartamencie znajdują się drzwi bez ościeżnic o minimalistycznej formie. 

Z przedpokoju wchodzi się do otwartego salonu i kuchni, w której królują czerń i biel. Dużą ozdobą kuchni jest okap z czarnego szkła firmy Elica Elica Om Air Sense, wyglądający jak biżuteria. Wszystkiemu blasku nadaje kryształowy żyrandol w jadalni nad stołem (Axo Light Marylin SP 100). Piękną ozdobą jadalni jest dekoracyjna płytka 3d w kolorze złotym firmy Settecento Decoro Dunes. Płytka występuje w zabudowie z czarnego mdfu w połysku i podświetlona jest pionowo paskami ledowymi. 

W salonie dominują kolory beżu i czerni. Kolorystykę tę przełamuje turkusowy fotel BoConcept, model Imola. Okno otulono w perłowe zasłony oraz częściowo przezierne rolety, tak by nie zasłaniać sylwety starego miasta. Grzejniki Vasco Niva ogrzewają wnętrze w dyskretny sposób wtapiając się w tło zarówno formą jak i kolorami. 

Dla fanów dobrego kina zaprojektowano zestaw nagłośnienia wysokiej klasy. Piękną ozdobą salonu jest dekoracyjny sufit z barrizolu, który przyciąga uwagę również osób spacerujących na zewnątrz brzegiem Motławy. W salonie występują kryształowe lampy komponujące się wspaniale z całością. 

Po ciężkim dniu chwilę wytchnienia można znaleźć w sypialni. Białe ściany i fronty świetnie komponują się z drewnianą podłogą i elementami w brązach. Kolorystykę bieli i brązów przełamano dodatkami w szarości. Minimalistyczna i męska łazienka została zaprojektowana w sposób, by optycznie wydawała się większa dzięki efektowi zwielokrotnionego odbicia w lustrach. Tylną ścianę prysznica zdobi mozaika, a w suficie podwieszanym znajduje się deszczownica Grohe.

78
03/2017

Na parkiecie najbardziej popularnego telewizyjnego show zna każdą nierówność i rysę. Przetańczyła 16 sezonów i bez żalu przyznaje, że marzenia o sportowych tytułach odłożyła aby uczyć i poczuć smak przygody w blasku telewizyjnych świateł.