Pomorskie smaki w menu hotelu Sheraton! Globalna marka przechodzi rozpisany na lata proces transformacji, a jednym z jego elementów jest promocja lokalnych potraw w hotelach na całym świecie. Od wędzonej kaczki, polskich serów zagrodowych po lokalne ryby i wędliny, goście baru mogą odkrywać nowe zasady komponowania trunków i kreatywnych przekąsek.

W sopockim hotelu zjemy m.in. takie lokalne specjały, jak pstrąg bałtycki, wędzona kaczka „Pierśnik”, ser koryciński z żurawiną, ceviche z czerwonej cebuli, kozi ser, marynowane jabłko, emulsję ze szczawiu, puree z czerwonej kapusty, biszkopt daktylowo - bananowy, kiełbasy i grillowaną suszoną śliwkę w wędzonym boczku. 

- Do każdej przekąski podawany jest jeden trunek - lokalne piwo bądź jedno z win z naszej kolekcji. Wiedząc, że dobrze dobrany trunek może uświetnić każde danie, ze szczególną starannością wybieramy wina oraz piwa, by podkreślić wyjątkowy smak serwowanych dań i rozciągnąć ramy tradycyjnego łączenia w pary poprzez miksowanie składników w nowy i nieoczekiwany przez gości sposób - mówi Iwona von Schada Borzyszkowska z Sheraton Sopot Hotel.

Pomorskie smaki dostępne są w Lobby Barze w ramach programu Paired. Program stworzony przez Sheraton w oparciu o światowej trendy kulinarne jest swoistą selekcją lokalnych przekąsek, piw rzemieślniczych oraz win premium zaskakująco ze sobą skomponowanych tak, by zachęcić do odkrywania doskonale dobranych smaków. Nowe menu to niepowtarzalne pary małych przekąsek z winami premium z programu Sheraton Selects – są to wyselekcjonowane wina, które otrzymały ponad 85 punktów w ocenie Wine Spectator oraz piwa, pochodzące z lokalnych browarów.