Sylwester to nie tylko okazja do wznoszenia toastów i tanecznego świętowania, ale także moment, który warto zapamiętać poprzez… kubki smakowe.  Eleganckie, orientalne i tradycyjne - przedstawiamy trzy wyjątkowe i zarazem zupełnie różne miejsca, w których warto świętować nadejście Nowego Roku, i które z pewnością łączy jedno - doskonała kuchnia.

WHITE MARLIIN - Z WIDOKIEM NA MORZE

Sylwester na plaży? Z miłą chęcią! Sopocka restauracja White Marlin zaprasza do spędzenia tego wyjątkowego wieczoru w przestrzeni, gdzie morski klimat poczuć można nie tylko za sprawą widoku, jaki rozpościera się za oknem. W przygotowanej na tę okazję karcie dominować będą bowiem przede wszystkim wykwintne dania stworzone w oparciu o świeże owoce morza. Piękna lokalizacja, prywatna plaża oraz uniwersalny, minimalistyczny design mogą sprawić, że sylwestrowy wieczór będzie naprawdę magiczny. Po wyśmienitej kolacji warto skorzystać z restauracyjnego tarasu, gdzie można odetchnąć morską bryzą i wypatrywać noworocznych fajerwerków. Warto zarezerwować stolik już dziś, by pożegnać stary rok w wielkim stylu!

BOMBAY - KULINARNY DUCH INDII

W Sylwestrowy wieczór w restauracji Bombay zmienia się nie tylko data, ale i strefa czasowa. Wchodzący tutaj goście przenoszą się do Orientu, pozostając jednocześnie w samym centrum Sopotu. Restauracja oferuje dania kuchni indyjskiej, przyrządzane między innymi bezpośrednio nad ogniem w temperaturze do 480 stopni Celsjusza, dzięki czemu pozostają soczyste i delikatne. Pachnące dymem i autorskimi mieszankami przypraw potrawy na bazie produktów sprowadzanych z Indii zachwycą niejedno podniebienie! Warto dodać, że tegorocznego Sylwestra uświetnią dania specjalnie przygotowane na tę okazję. Bombay jednak to nie tylko znakomita kuchnia, ale też szeroki wybór alkoholi oraz specjalne miejsce dla entuzjastów… cygar! Palarnię z pewnością docenią amatorzy tych eleganckich wyrobów. Restauracja przyjmuje już rezerwacje na ostatni wieczór roku, zatem nie należy zwlekać!

TŁUSTA KACZKA - POLSKA KLASYKA

Gdyńska restauracja Tłusta Kaczka to zdecydowanie miejsce dla fanów domowej atmosfery, okraszonej ciepłem kominka, aromatem dziczyzny i smakiem domowej nalewki. Na tych, którzy zdecydują się zarezerwować tu stolik i spędzić sylwestrowy wieczór w nieco bardziej tradycyjnej  kulinarnie odsłonie, czeka menu a la carte - polska kuchnia w finezyjnym wydaniu. Dania, które znamy dobrze z domów rodzinnych, prezentowane są tutaj w nowych wariacjach, a do najlepszych składników podchodzi się z należytym szacunkiem. Tatar wołowy, kaczka nadziewana jabłkami, staropolski żurek, to tylko niektóre z pozycji, których będzie można skosztować przy dźwiękach muzyki na żywo. Brzmi dobrze? Bardzo!