Wigilijne spotkanie w południowym charakterze? Taką niecodzienną możliwość oferuje właśnie restauracja Pescado, która stawia na tradycję z śródziemnomorskim twistem. Na stole królują owoce morza i pyszne ryby, ale nie tylko. Również tradycjonaliści znajdą tutaj coś dla siebie.

Święta to szczególny czas, chcemy go spędzić w odpowiedni sposób i nadać mu odpowiednią oprawę. Zazwyczaj wybieramy wtedy miejsca, które pięknie wyglądają i zapewniają nam komfort, ale z drugiej strony chcemy także dobrze zjeść. Często wybieramy wtedy tradycyjne menu, a czasami jednak wolimy spróbować czegoś zupełnie nieoczekiwanego. Tutaj naprzeciw wychodzi nam gdyńska restauracja Pescado, która zapewnia odpowiednią oprawę i wspaniałe jedzenie prosto z kuchni śródziemnomorskiej.

Ryby i owoce morza

Polska wigilia, jak i kuchnia śródziemnomorska owocami morza i rybami stoi. Dlatego warto choć raz przeżyć wigilię w tym miejscu i nadać polskiej tradycji bardziej południowego charakteru. W Pescado dostaniemy takie dania jak: tatar z tuńczyka, pieczona ośmiorniczka, homar czy krewetki. W menu nie brakuje też tych bardziej wyselekcjonowanych ryb – grillowanej dorady czy turbota. A wszystko okraszone kieliszkiem wybornego wina, idealnie dopasowanego do dania, jak i kubków smakowych gościa. Oprócz stałych pozycji, warto także skusić się na sezonowe menu.

- Kuchnia śródziemnomorska towarzyszy nam od lat, jesteśmy z nią związani ze względu na nasze podróże oraz wielką różnorodność produktów. Podstawą tej kuchni są  świeże ryby i owoce morza, które wszyscy uwielbiamy. Bazujemy na najwyższej jakości produktach, tym samym współpracujemy z najlepszymi dostawcami. Dopełnieniem naszej kuchni jest najwyższej jakości mięso, mamy sposobność serwowania m.in. wołowiny Wagyu – opowiada Jakub Słapiński, menadżer Pescado.

Dwa poziomy 

Restauracja Pescado podzielona jest na trzy sale – górną, dolną oraz werandę. Każda z przestrzeni ma własną aranżację, która spełnia swoje przeznaczenie.  

- Dla zapewnienia naszym gościom pełnego komfortu oraz, co najważniejsze, zapewnienia możliwości wyboru klimatu na daną okazję lub porę dnia, zdecydowaliśmy się na taki podział przestrzeni. Nasi goście mogą spędzić miłe popołudnie w naszej werandzie, zjeść kolację w głównej sali, gdzie znajduje się bar oraz spędzić intymny wieczór w dolnej sali koncertowej przy akompaniamencie muzyki na żywo – mówi menadżer.

Jeśli chcemy spędzić leniwe, luźne i miłe popołudnie w gronie znajomych – warto zdecydować się na górną salę, która jest bardzo słoneczna i jasna. Posiada wielkie, panoramiczne okna, wpuszczające do środka dużą ilość światła słonecznego. Dodatkowo są tutaj lustra, które dobrze rozświetlają pomieszczenie. W tej przestrzeni można poczuć się jak podczas południowej fiesty. Sala dolna to natomiast przestrzeń bardziej kameralna, intymna. Pozwalająca na bardziej eleganckie i wytworne spotkanie z przyjaciółmi, czy zorganizowanie dużego wydarzenia firmowego – jak spotkanie integracyjne czy wigilia. 

Elegancko i romantycznie

Sala dolna może zostać wykorzystana pod imprezy na wyłączność, bo ma ku temu odpowiednie warunki. Jest tu spokojnie i romantycznie, a zamknięta przestrzeń pozwoli na wspólne spędzenie czasu w większym gronie. Właściciele przewidują także organizację kolacji biznesowych, spotkań integracyjnych czy nawet imprez prywatnych. Jednocześnie wszystko przygotowywane jest pod gościa i jego wymagania. 

- Hospitality jest dla nas najważniejsze. Dbałość o gości stawiamy na pierwszym miejscu, więc na każdym kroku staramy się zapewnić im pełny komfort podczas przebywania w restauracji Pescado. Nie ma dla nas rzeczy nie do spełnienia - wynajem sali na wyłączność, dedykowana obsługa, bar dolny na wyłączność, palarnia cygar, organizacja koncertu, stand-upu, jak również prezentacja materiałów filmowych na dużym ekranie, dance-floor. Chcemy, by nasi goście czuli się, jak goście, ale goście u siebie, a my o wszystko zadbamy – zapewnia Słapiński.

 

Gdynia, aleja Zwycięstwa 243
+48 504 879 203
restauracja@pescado.com.pl 
www.pescado.com.pl