Startuje polskie święto kuchni

Odmrożenie gastronomii warto świętować z pompą. W czerwcu nadarzy się do tego idealna okazja – ruszy wiosenna edycja największego wydarzenia kulinarnego w Polsce, Festiwalu Restaurant Week. Wydarzenie potrwa trzy tygodnie i zatrzęsie gastronomią w aż 14 polskich miastach, w tym w Trójmieście.

400 restauracji. 14 regionów. 3-dniowe zestawy w 3 wariantach. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Festiwalu Restaurant Week trwającego od 9 do 27 czerwca. Trójmiejskie lokale już szykują swoje kuchnie, a towarzyszy im optymizm związany z majowym odmrażaniem branży. 

Celebruj jedzenie w promocyjnej cenie

W ramach festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały menu z flagowymi daniami. Każdy zestaw składa się z przystawki, dania głównego i deseru (do wyboru: wariant jarski, rybny bądź mięsny). Dodatkowo każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.

Bilet na wydarzenie kosztuje 59 zł (dla pierwszych 9000 gości płacących Blikiem przewidziano dodatkową zniżkę -10 złotych) i obejmuje wizytę w wybranej restauracji. Festiwalowiczne dokonują rezerwacji na konkretną godzinę, a czas ich wizyty przewidziano na 90 minut. 

Warto dodać, że tegoroczna edycja święta przebiegać będzie pod znakiem #SzanujJedzenie. Organizatorom zależy na szerzeniu idei #zerowaste, a jednocześnie na wsparciu i odradzaniu się polskiej gastronomii. 

Prestiż Magazyn Trójmiejski jako patron medialny wydarzenia serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w Festiwalu.